Poznam veliko ljudi, ki se s tem naslovom ne bi prav strinjalo. Odvisno od pogleda na življenje in kako ga vsak sprejema. ŽIVLJENJE JE LEPO! Prav pogumno sem dodala še klicaj. Ne bom sramežljivo skrivala za to trditvijo in se izmikala, češ vsak ima svojo resnico in jaz o moji ne bom na glas govorila. Pa bom.
Vsak ima svoj pogled na življenje in prav nič ni narobe, če si v življenju srečen. Prenehati moramo s to iluzijo o krutem življenju. Starši, okolica so nas po svojih najboljših močeh prepričevali, da je življenje borba, da v življenju ni sreče. Časi se spreminjajo, ljudje se učimo. Mislim, da smo v obdobju, ko ne hranimo samo telesa, ampak nam je vedno bolj pomembno stanje duše. Duša pa nam podaja občutke. Občutke, ki nam ponujajo lepe občutke ali tiste, ki bolijo. Sami se odločamo na kakšni vibraciji bomo. Pozitivni ali negativni.

Vem, da se na svetu dogajajo dejanja do katerih človek ne more biti ravnodušen. Gledamo trpljenja otrok, mučenja živali, vojne. Takšne stvari zagotovo lahko v človeku prebudijo jezo in negativne občutke. Lahko pa na vse to pogledamo drugače. Ljudje, ki rešujejo živali so zagotovo zelo jezni, ko vidijo, kaj se vse dogaja. Razumem. A jeza je negativna vibracija. Kako negativno vibracijo spremeniti v pozitivno? Hvaležen si, da si rešil žival in ji pomagal, hvaležen in srečen si, ker lahko z zgodbo s srečnim koncem razveseliš ljudi, da bodo verjeli, da ljubezen rešuje. Nič ne pomaga, če ljudje potem svojo jezo stresajo na ljudi, ki so grdo ravnali z živalmi. Povsod komentarji, ki so zelo negativni. Ni potrebno, da ste tudi vi negativni, kot človek, ki je škodil. Obrnite pogled in počutili se boste bolje. Poglejte drugače. Bodite hvaležni za ljudi, ki rešujejo, da se vse odvija v drugo smer.

Vidiš posnetek, kjer otroci trpijo. Posnetek ne ignoriraš, le pozornost usmeriš v pozitivno smer. Pomagaš nekomu, ki mu lahko in tako narediš nekaj dobrega zase in druge. Ljudem na posnetku žal ne moreš.
Večkrat sem napisala, da življenje potrebuje nasprotja. Le tako lahko spoznamo, da je ljubezen tista, ki rešuje in osvobaja. Brez nasprotij ne bi poznali ljubezni, ne bi poznali veselja itd. Smeh-solze, ljubezen- sovraštvo, vojne-mir itd. Vse to imamo, da se zgradimo in “zrastemo”. Vsaka generacija bo bolje razumela zakon privlačnosti.

Prepričevala ne bom, da je življenje lepo. Vsak ima svojo zgodbo, da jo predela in sam pride do tega spoznanja. Upam, da ne ob času, ko bo pozno, a nikoli prepozno. Vse ima svoj namen. Moj je takšen, ker se imam rada in si želim, da sem srečna. Če bom sama srečna, bodo tudi ljudje okoli mene.

Osvobodite se jeze in odpustite. Našli boste mir.

” NE BOM TE PREPRIČEVAL, DA JE ŽIVLJENJE LEPO. MISLIL SI BOŠ, DA IMAM VSEGA V IZOBILJU. NIMAM! ZATO PA CENIM VSAK LEP DAN IN VSAK LEP TRENUTEK!”

Katjuša Kosovel