https://www.lokalne-ajdovscina.si/article/2019102509191910/radosti_in_skrivnosti_katjuse_kosovel_/?fbclid=IwAR0qZ3YGyWq8ubfwmut-8DrLUaFhevL9m9dtL6ZzBTlOaahLIRpkEnCWIvE

Radosti in skrivnosti Katjuše Kosovel
V Črničah je 17. oktobra, v Domu krajanov, potekal literarni večer Spoznajmo radosti in skrivnosti Katjuše Kosovel, pesnice in pisateljice iz Črnič. Predstavitev je vodila Suzana Vidmar Kovšca, pesmi je brala Alice Stojko Saliu za glasbo pa je poskrbela Katjušina hči Nina Kosovel, ki jo je na klaviaturi spremljala Larisa Štrukelj.

Skozi pogovor je Katjuša Kosovel predstavila svoja dela in opisala bistvo pozitivnega razmišljanja, ki se prepleta tudi v njenih delih. Dotaknila se je tudi svojega začetka, ko je že kot otrok pisala pesmi, kasneje je pisala pesmi za svojo hčerko in s hčerko so odraščale tudi njene pesmi, ki so danes namenjene predvsem ženski duši.Katjušina dela so iskrena, neposredna in ljubezniva. Vse to lahko preberete tudi v njenih mislih, ki jih objavlja na Facebook strani Ulica lepih misli, ki ima skoraj 60 tisoč sledilcev. Misli pa lahko že skoraj tri leta dnevno poslušate tudi na radiu Robin. Pred meseci je izdala svojo peto knjigo Zgodba, ki se je morala zapisati v pravljico, ki je tokrat namenjena otrokom. V mesecu decembru bodo v Črničah prav tej knjigi posvetili pozornost in jo predstavili najmlajšim. Vabljeni v Črniče.