Ah, te misli. Zadnje čase se veliko učim in se spremljam. Danes sem se spomnila na ta dogodek.

Pregovor po dežju posije sonce, sem obrnila v kontra smer, ker po sončnem vremenu tudi dežuje. ? Moja predvidevanja in seveda so se  tudi večkrat uresničila, ker sem to “priklicala” in pričakovala. Določenih stvari še nisem vedela. Danes je vse preprosto in smešno.
Spomnila sem se na dogodek, ki je bil res lep in mi je ostal v spominu tudi po misli, ki me je prešinila, ko sem se imela lepo. Kar zmrazi me, ko se danes spomnim. Rekla sem si: ” Tudi to bo minilo, upam, da ne bom jokala, ker se zdaj toliko smejim!” Enostavno sem si uničila trenutek in to v takšni meri, da se ga spominjam, po tem mojem razmišljanju. Kar groza me je. A poznam veliko ljudi, ki počnejo podobno na svoj način. Npr. “Danes je lepo, jutri pa moram v službo. ” Vse to so načrtovane misli, ker se bojimo biti srečni.
Misli so nam samoumevne. A pomembno je imeti kontrolo nad njimi. Misli spreminjajo dan in od njih je odvisno naše življenje.

Zakaj se bojimo biti srečni? Uničujemo si lepe trenutke s strahovi, ki jih v bistvu sploh ni. Če pogledam nazaj, se moji strahovi sploh niso uresničili. Še k sreči. Strah je le domišljija in naše predvidevanje. A zakaj so ta predvidevanja vedno negativna. Strah ni nikdar pozitiven, ko pride ga prepoznaš, se opozoriš, da so to le tvoja predvidevanja, misli in narediš spremembo. Ni težko, ker smo mi gospodar naših misli. ??
Sreča nam pripada, prav vsem! In, ko nam je dana jo moramo izkoristiti do konca.

Velja? ?❤

Katjuša?