Še vedno nerazumljivo. Tudi sama nisem razumela, dokler nisem začela raziskovati. A si srečen, ko ljubiš ali si srečen, ko si ljubljen?

Veliko ljudi pričakuje, da bodo srečni, ko bodo uslišani in ljubljeni. Srečni smo, ko ljubimo! To je bistvo. Srečni, ko ljubimo brez pogojev, pričakovanja. To je sreča. Vse to izvira iz nas. Da sem to razumela, sem pogledala v ljubezen, ki jo starši gojimo do otroka. Samo ljubimo, brez pričakovanja, da bomo kaj dobili. Ne sprašujemo otroka, če nas ima rad, ker vemo, da je ljubezen pristna. Kot mati sem srečna ob občutkih, ki jih čutim do svojega otroka in se res nikdar ne sprašujem, kaj moja punca čuti do mene. To je ta vez ljubezni. Dajem brez pričakovanja in pri tem sprejemam najglobji občutek, ki je darilo čarobne ljubezni.

Prva tako deluje ljubezen do živali, narave. Samo uživaš, ko daješ.

Toliko sem ga ljubila, a on je samo jemal in nič vrnil. ⤵

Ljubila si ga in si pričakovala, da te bo osrečila njegova ljubezen. Nisi bila srečna, ko si ljubila in seveda nesrečna, ker ti ljubezen ni bila vrnjena. On pa je isti kot ti. Hranil se je z pozornostjo in sam ni bil sposoben ljubiti. Potreben ti je bil za lekcijo, da se naučiš, da ljubezen nikdar ne očita! Nikdar! Ko človek ljubi ne bo nikdar očital koliko je ljubil. Če ljubiš, ljubiš!

Če pa imaš težave, ugotovi težavo pri sebi. Takoj se začuti, da ljubezen ni sprejeta. Takrat se umakneš in se za ljubezen ne boriš. Vsaka ljubezen, ki je zmagala v boju je kasneje umrla. Ranjena iz boja, polna bolečin in očitanj. Te rane se težko zacelijo.

Ko bom ljubljena, bom srečna!

Ko boš ljubila, bodi srečna! Najdi v vsaki misli, objemu, nasmehu srečo. Uživaj v teh občutkih in zagotovo bo prišel tisti, ki bo ljubil. Ljubil in bil srečen. Takrat se bosta ujela kot magnet.

Vse drugo je le blagovna menjava. Kdo, da več in kdo bo na koncu največ izgubil. Zabloda.

LJUBI BREZ PRIČAKOVANJ.

Katjuša ?