Večkrat napišem kakšen komentar in ga potem izbrišem. Želim se naučiti, da mi ni potrebno vedno povedati svoje mnenje in se zanj boriti, da bi ga drugi razumeli. Kdaj mi uspe, kdaj pa ego tako udari, da moram kakšno izustiti.

Zdaj poslušam glasbo, ki ji nekateri rečete, da je daleč od tega. Glasba je umetnost. Gledam dva mlada človeka, ki sta na odru v soju umetnih zvezd. Verjamem, da bi se oba raje izgubila v vesolju, kot pa predstavljala našo deželico, kjer nista bila deležna prave podpore. Hvala bogu, da pojeta zase in predstavljata svojo pesem in svojo umetnost. Mlada sta in lepa. A ljudem zelo tuja. Večini! Tuja, hladna. Veliko imen se ju je prijelo. Nekatera so takšna, ki jo odrasel človek ne izreče. Žalitve.

Včeraj sem uživala. Bila sta na odru pred Evropo. Solze so mi tekle, ker je pesem res balzam za mojo dušo. Bila in ostala sta to, kar sta. Ona dva. Nista se spreminjala. Obožujem takšne ljudi, ki so lahko to, kar so. Ko sem sama prvič slišala pesem, se prav spomnim občutka. AAAA? Poslušam. Refren se me je dotaknil.

Rada razmišljam in se sprašujem. Ko ne razumem, ko mi kdo ni všeč, se poskušam vprašati, zakaj me človek moti. Težko je biti iskren do sebe a, če se boste po tihem vprašali in si določene stvari priznali, boste videli, zakaj vaju ona dva motita. Nihče vas ne bo slišal. Nihče obsojal, če vam bosta postala celo všeč. 🙂

Ali vas motita, ker ne potrebujeta drage obleke, da sta opažena? Ali vas motita, ker ne potrebujeta make- upa, da sijeta? Ali vas moti mirna pesem in njun umirjen videz? Če nas moti njuna energija, nam mogoče vesolje kaže, da bi se morali tudi mi umiriti. Na uspeh ali za dosego sanj, ne potrebuješ rdeče šminke in razkošne obleke. Potrebuješ le sanje in sebe! In to je popolnost, da si upaš.

Vse, kar nas moti izvira iz nas.

Mlada sta in čudovita. Vidi se ljubezen, toplino, čeprav je marsikomu vse to hlad. Ne razumete besedila? Vse, kar morete narediti je to, da mu prisluhnete.

Poskusite v vsem najti ljubezen. Mlada sta, premlada, da morata sprejemati kritike za to, ker preprosto sta! Ne zaigrana.

Bodimo ljudje in se vedno predno stegnemo jezik vprašajmo, zakaj tako čutimo!

Upam, da vas nisem razjezila. Ne prepričujem vas, da naj vam bo pesem všeč, ker vsak ima svoj okus. A vsi se trudimo in strmimo k sanjam. Vsi delamo najbolje, kar znamo. Cenite to.

Prosim vas, da ju kot umetnika samo razumete in ju podpirate ali pa se preprosto obrnite stran.

Nekateri v ravni črti vidijo le ravno črto, nekateri pa bodo v tej ravni črti videli zgodbo.

Iskreno, brez lektorja.

Uživajte in držimo pesti

Katjuša