Naslov članka v eni izmed revij, ki ga pa nisem prebrala. Imam glede tega že ustvarjeno svojo sliko.

Bolje sam kot z napačno osebo.

Kako vi razumete ta naslov. Tako kot ga razumete, tako živite ljubezen.

Vsak ima svoj pogled na svet. Vsak se gradi iz svojih izkušenj in življenje vase povleče velikokrat tudi ene in iste vzorce. Poznate ljudi ali kar sebe, ko imajo vse veze enake in je vsak partner podoben prejšnjemu? Vse to sami privlečemo v svoje življenje. Svoje vzorce. Ste živeli v družini, kjer je oče pretepal mamo, bil alkoholik ? Velika verjetnost je, da bo tudi vaš partner takšen. To so ti vzorci, ki jih moramo mi spremeniti. Ja, mi 🙂

Seveda vseeno ni to pravilo, a v večini je tako.

Ljudje se ne vprašamo, zakaj tako, zakaj vedno slabe izkušnje. Ne, mi se potegnemo v vlogo žrtve in so vsi drugi krivi, da smo mi nesrečni in seveda ljubezen je tista, ki je nesrečna, to pa le zato, ker je sami ne razumemo in je ne znamo živeti.

Slaba veza, veliko slabih spominov. Potem pa se na veliko razlaga, da je bolje biti sam, kot pa nesrečen, da ljubezen povzroča le stres in napor. Razumem, da je strah prisoten zaradi občutka, da vam vse spodleti. Verjamem, da je težko biti pozitiven, če imaš slabe spomine. A prav zaradi tega je vredno to spremeniti.

Rešitev?

  • ne skači iz zveze v zvezo
  • delaj na sebi
  • privošči si razvajanje
  • najdi srečo sam s seboj
  • uživaj v trenutkih, ki so le tvoji
  • preberi kakšno mojo knjigo 🙂
  • Odpelji se na potovanje, motiviraj se, bodi spoštljiv do sebe, hvaležen za vse trenutke, tudi tiste, ki so se izkazali kot slabi. Prav ti trenutki so te pripeljali do tu, ker si se začela ceniti.

Nikdar pa ne pred seboj postavljaj ovire pred novimi ljudmi, novim partnerjem. Ovira bo odgnala vse, tudi tiste dobre. Verjemi v moč pozitivnih misli, verjemi, da ljubezen do sebe privlači nekoga, ki bo znal tvojo ljubljeno dušo tudi neskončno ljubiti.

Ljubezen ne pozna ovir, pravi pregovor, ko pa ego postavi ovire zaradi naših strahov, se ljubezen težko dotakne duše.

Iz tega zapisa pa vzemite le tisto, kar vam pomaga.

Katjuša iz Ulice lepih misli