Ne želim se ponavljati kot reklame na televiziji, čeprav jih tudi oni vrtijo, da se jih dobro zapomnimo. 🙂

Opažam, da je še vedno največji izziv za nas STRAH.

Vsak ga pozna. Vsak!

Ljudje se rodimo brez strahu. Počasi ga spoznavamo skozi nevarnosti, ki nam jih za naše dobro predstavijo starši. Kot otrok se spomnim, da je v vzgoji bilo nekaj normalnega in naravnega, da so nas povsod strašili, kaj se lahko zgodi, če. Vzgoja je bila res drugačna, kot je danes. Danes se svet odpira novemu in vesela sem, ko vidim, da se počasi vse spreminja. A strahovi so še vedno tu. 🙂 Na žalost.

Sama poznam strahove, že iz otroštva. Vzela sem jih zase. V vsaki neprijetni situaciji ali naporu, sem jih poklicala in vzela zase. Navada. So bili trenutki, ko sem si jih sama sprogramirala in jim dala vlogo, ki me je počasi požirala. Spomnim se 15 let nazaj, ko sem vsak dan živela v strahu. Bila sem brez službe z majhnim otrokom. Danes vem, da je vse to bila navada. Bila sem res dobra vedeževalka in sem za vse vedela, kaj se bo zgodilo. Seveda vse negativno. Uf, kakšni filmi. 🙂

Nisem pa vedela, zakaj se mi to dogaja. Nisem poznala postopka, ki bi me odvadil od starega vzorca. Vse, skoraj vse, prinesemo iz otroštva. Razčistila sem, zaradi katerih trenutkov sem začela strah sprejemati zase in mu z vsakim vdihom poklonila življenje.

Danes vem vzrok in danes vem, kako si pomagati. Ne pričakovati od sebe, da se boste  strahu rešili in bili vsak dan le pozitivni. Preveč bi zahtevali od sebe. Skoraj nemogoče. Verjamem, da v življenju moramo imeti dež in sonce. Velika rešitev je, da se misli zavedamo. Da jih imamo pod kontrolo. 

  • Ko začutim strah, negativne misli, so mi to povzročile MISLI.
  • Misli, ki jih izbiramo sami!

Vsak najbolje pozna svoje telo in občuti, kdaj prihajajo te drobne pošasti, ki jim pravimo strahovi. Predlagam, da se zavestno ustavite in jih zavestno spremenite. Razmišljajte o stvareh, ki jih radi počnete, razmišljajte o svojih lepih sanjah, o ljudeh, ki jih ljubite.

Poskusite, meni je uspelo. Ponosna sem nase, ker vem, koliko dela je bilo na tem področju.

Vse je dobro in vse je najlepše. To že veste. 🙂

Iskreno in brez lektorja

Katjuša